Druhy testů

IgG4+ BASIC test 35

Test detekuje nesnášenlivost potravin na základě protilátek IgG4, které reagují opožděně, ale také rychlé reakce jsou možné. Testují se nejdůležitějších 90 potravinových alergenů, z toho 35 jednotlivých alergenů a 10 skupin alergenů. Výsledek obsahuje podrobnější nález, poukázání na možné křížové reakce, výživové a terapeutické doporučení. V ceně testu je konzultace s výživovým poradcem.

Testované potraviny:  Obiloviny s obsahem lepku (oves, žitná mouka, pšeničná mouka, sdružená skupina obilovin*), obiloviny bez lepku (pohanka, jedlé kaštany, sdružená skupina obilovin*), maso, ryby, vejce (vejce, treska, hovězí, sdružená skupina ryb*, sdružená skupina masa*), mléčné produkty (kasein, sdružená skupina mléka*), ovoce (ananas, jablko, avokádo, banán, kiwi, pomeranč, meruňka, hroznové víno, sdružená skupina ovoce*), zelenina (mrkev, paprika, celer, špenát, rajče, cibule, sdružená skupina zeleniny*), luštěniny (burský oříšek, zelené fazolové lusky, sója, sdružená skupina luštěnin*), ořechy, semena (mandle, lískový ořech, sezam, sdružená skupina ořechů a semen*), byliny a koření (česnek, petržel, černý pepř, hořčičné semínko, sdružená skupina bylin a koření*), kvasnice (pekařské kvasnice, pivní kvasnice)

*sdružená skupina – netestují se jednotlivé potraviny, ale pouze skupina celkově… může se tedy vyskytnout zvýšené množství protilátek na celou skupinu, při čemž nelze určit na kterou z obsažených potravin se nesnášenlivost vztahuje konkrétně

 

IgG4+ KOMPAKT test 90

Test detekuje nesnášenlivost potravin na základě protilátek IgG4. Testuje se 90 jednotlivých potravinových alergenů – všechny časté alergeny a všechny relevantní zaměnitelné látky. Výsledek obsahuje podrobný nález, výživová a terapeutická doporučení. V ceně testu je konzultace s výživovým poradcem.

Testované potraviny: biloviny s obsahem lepku (špalda, ječmen, oves, kamut, žitná mouka, pšeničná mouka, divoká rýže), obiloviny bez lepku (quinoa, amarant, pohanka, jedlé kaštany, jáhly, kukuřice, rýže), drůbež, vejce (vejce, kuře, krůta), maso (jehněčí, hovězí, vepřové, telecí), ryby (pstruh, sleď, treska, losos, mořský losos, platýz obecný, tuňák, krab), mléčné produkty (lactabulmin, lactoglobulin, kasein, ovčí mléko, kobylí mléko, kozí mléko), ovoce (kiwi, hroznové víno, avokádo, banány, jablko, hruška, jahody, třešně, broskev, pomeranč, citrón), zelenina (špenát, salát endivie, hlávkový salát, okurka, cuketa, květák, brokolice, brambory, paprika, rajčata, mrkev, celer, chřest, cibule), luštěniny (hrách, sója, zelené fazolové lusky, čočka, burský oříšek), ořechy, semena (mandle, lískový ořech, sezam, kešu, para ořechy, pekanový ořech, piniová semínka, slunečnicová semínka, vlašský ořech), byliny a koření (hořčičné semínko, máta, česnek, černý pepř, koriandr, kmín, petržel, vanilka, heřmánek), nápoje (černý čaj, káva, kakao), houby (žampiony), kvasnice (pekařské kvasnice, pivní kvasnice), jiné (med)

 

IgG+ KOMPLEX test 232

Test detekuje nesnášenlivost potravin na základě protilátek IgG4. Testuje se 232 jednotlivých potravinových alergenů. Výsledek obsahuje podrobný nález, individuální knihu receprů, výživová a terapeutická doporučení. V ceně testu je konzultace s výživovým poradcem.

Testované potraviny: obiloviny s obsahem lepku (špalda, ječmen, oves, kamut, žitná mouka, pšeničná mouka), obiloviny bez lepku (quinoa, amarant, pohanka, jedlé kaštany, jáhly, kukuřice, tapioka, rýže, divoká rýže), maso, vejce (vejce, kuře, kachna, krůta, jehněčí, hovězí, vepřové, králík, telecí, srnčí), ryby (okoun, pstruh, štika, treska, kapr, losos, makrela, mušle, mořský losos, sardinky, platýz, tuňák, krevety, krab, sdružená skupina ryb*), mléčné produkty (lactabulmin, lactoglobulin, kasein, ovčí mléko, kobylí mléko, kozí mléko), ovoce (kiwi, mango, červený rybíz, angrešt, papája, hroznové víno, vodní meloun, cukrový meloun, borůvky, brusinky, avokádo, fíky, banány, datle, jablko, meruňka, hruška, ostružiny, jahody, maliny, třešně, nektarinka, švestka, mandarinka, broskev, grapefruit, pomeranč, ananas, citrón, sdružená skupina ovoce*), zelenina (mangold, červená řepa, špenát, artyčoky, čekanka, salát endivie, hlávkový salát, smetanka lékařská, okurka, dýně, cuketa, růžičková kapusta, květák, brokolice, čínské zelí, hlávkové zelí, kedluben, křen, ředkvička, bílá řepa, bílé zelí, pórek, lilek, brambory, paprika, rajčata, fenykl, mrkev, olivy, celer, polníček, chřest, cibule, sdružená skupina zeleniny* ), luštěniny (hrách, cizrna, fazole, sója, fazolové lusky, čočka, burský oříšek, lupina sladká, sdružená skupina luštěnin*), ořechy, semena (mandle, lískový ořech, sezam, kešu, para ořechy, pekanový ořech, piniová semínka, slunečnicová semínka, vlašský ořech, kokosový ořech, konopné semínko, sdružená skupina ořechů a semen*), byliny a koření (kopřiva, řeřicha, hořčičné semínko, bazalka, majoránka, oregáno, máta, rozmarýn, šalvěj, tymián, bobkový list, skořice, česnek, pažitka, muškát, černý pepř, kari, kajenský pepř, paprika (koření), anýz, kopr, koriandr, kmín, petržel, vanilka, zázvor, kardamom, kurkuma, hřebíček, sdružená skupina bylin a koření*), nápoje (heřmánek, černý čaj, slézový čaj, káva, lipový čaj, kakao, sdružená skupina čajů*), houby (žampiony, sdružená skupina hub*), sladidla (med, aspartam, slad), kvasnice (pekařské kvasnice, pivní kvasnice), jiné (karob, zemní mandle, guarová moučka, moučka ze svatojánského chleba, bodlákový olej, chmel),

Konzervační látky a barviva (sdružená skupina konzervačních látek*, sdružená skupina přídatných látek*, sdružená skupina barviv*, sdružená skupina protispékavých látek a zahušťuvadel*, glutamát sodný (E620 – 622)